fbpx

טיפול בחרדה

יש הרבה שוני כמובן בין הסיבות והמצבים בהם אנו חווים לחץ או חרדה אך התחושה והרגש לרוב מאוד דומה בין אדם לבת אדם
קיום 28% מהישראלים כ1 לכל 4 אנשים חווה חרדה כלשהי בחיים וכ 74% מהאוכלוסיה הישראלית חווים לחץ בתדירות גבוה
כאשר אני מדבר על לחץ כולנו יכולים רגע לעצור והבין את ההרגשה, היא לא פוסחת על אף אחד, ומרגיש כמו כיווץ בצורת כדור בחזה והחדות והמהירות המחשבתית תחושתית אשר לא מפנה מקום רק למשימות היומיות שלנו. בדרך כלל כדי “להוריד” את היום אנחנו בערב נשתה דרינק או נראה סדרה טובה כדי רגע להתרחק מהחוויה העמוסה ולהיות בסרט אחר, רגוע יותר.
 
לחץ במדיה מסויימת נמצא מאוד יעיל, מחקרים רבים הראו שחשיפה מבוקרת ללחץ יכולה אפילו לרפא את הגוף במצבים שונים.
אם זאת חשיפה כרונית ללחץ מולידה חרדה
 
מצב החרדה כפי שהוא יכול להתבטא בצורות שונות, זה יכול להיות חרדה ממושכת ושקטה אשר משתלבת בחיים ואנחנו מבלי לשים לב חיים חיים תחת ענן חרדה, זה יכול להיות חרדה ממשהו ספציפי וכך אנחנו יוצרים ריחוק מאותה פעילות או זה יכול התקף חרדה אשר יכול להרגיש כמו התקף לב.
בארץ כ70% ממבקרי ביתי החולים מחשש להתחקף לב משוחררים כי אין להם שום תקלה פיזיולוגית בגוף, אם זאת האיתות עדיין שם בצורת חרדה,
 
אך מה אנחנו יכולים לעשות ואיך להפוך לחצים כרונים ללחצים מבוקרים?
ווים הוף “איש הקרח” החל להיחשף לקור בצורה ספונטנית ומצא תחום מחקר חדשני ללחץ מבוקר. רק בשנים האחרונות מדענים שונים בהולנד וארה”ב מראים כי כאשר מכניסים את הגוף למצב של סטרס מבוקר הוא מתחיל תהליכי ריפוי שונים בגוף ובנפש.
 
הבודהה באחד ממסעיו אחד התלמידים שאל אותו איך נכון לחיות? הוא התבונן וראה את אחד הנגנים יושב על שפת הנחל ומנגן בסיטאר (כלי הודי עתיק עם מיתרים כמו גיטרה). הוא אמר לתלמיד “ראה איזה צליל יפה יוצא מכלי נגינה זה, את יודע מדוע? אם הנגן ימתח את המיתר יתר על המידה הוא יקרע, אם ישחרר את המיתר יתר על המידה לא יהיה ניתן לנגן, המייתר צריך להיות לא רפוי מידי ולא מתוח מידי, בדיוק במידה”
 
כל תהליך ריפוי מתחיל בתשומת לב ראשונית, לכן המטופל הוא תמיד הרופא הראשי של כל תהליך טיפולי, הוא זה שמחליט אם יש בעיה או אין, המאבחן הראשון. באיבחון זה עלינו לבדוק האם אנחנו נמצאים בלחץ לא מיטיב, לחץ כזה המסוגל לקרוע מייתר, או רפוי מידי ובוא אנחנו לא יכולים בכלל לנגן.
אנחנו בכל יום יכולים לעצור ולבדוק עם המייתרים שלנו מכוונים היטב במערכות יחסים, בעבודה, ביצירה, ברוחניות ובכל שאר חלקי החיים.
סטרס מעיד על כך שהמיתר מתוח מידי, חרדה מעידה על כך שהסיטאר לא מכוון כלל, אולי רפוי אולי מתוח.
חלקנו יודעים גם לשים לב וגם לכוון את הסיטאר בעצמנו, יש לנו שמיע מוזיקלית. אך במידה ותרם למדנו איך לכוון, שם נכנס המטפל, אשר מגיע לטווח קצר של לימוד, הכלה והקשבה ויחד מכוונים הסיטאר כדי שבהמשך נוכל להכווין את הסיטאר שלנו בעצמנו בכל שלב בכל מקום, בעבודה, במערכות יחסים, בתחביבים ובכל דבר אשר נעשה.
 
לכן חרדה יכולה להיות מצפן לכיוון חיים שלווים ומאושרים יותר והיא יכולה להיות משקל כבד שאנחנו סוחבים על הגב יום יום כי קשה לנו להקשיב.
 
 
איליה טמיר
 
 
 

שתפו את הפוסט עם חברים

LOGO LUCA
עקבו אחרינו

איליה טמיר | טלפון: 054-6246624| אימייל: ilyatamir.ht@gmail.com

או